Hoe maak je een aardbeien cocktail zonder alcohol?

Cocktail

Het maken van een heerlijke aardbeien cocktail zonder alcohol is een geweldige manier om van een verfrissend drankje te genieten, of je nu geen alcohol drinkt of gewoon zin hebt in een gezonde optie. Deze cocktail is niet alleen lekker, maar ook eenvoudig te maken met een paar basisingrediënten. In dit artikel zal ik je stap voor stap laten zien hoe je een heerlijke aardbeien cocktail zonder alcohol kunt bereiden. Laten we beginnen!

Benodigde ingrediënten

Voordat we beginnen, laten we eerst eens kijken naar de ingrediënten die je nodig hebt om deze heerlijke aardbeien cocktail te maken:

  • Verse aardbeien: Ongeveer 250 gram, gewassen en van de kroontjes ontdaan.
  • Verse muntblaadjes: Een paar blaadjes voor een frisse smaak (optioneel).
  • Vers limoensap: Van 1 limoen.
  • Bruisend water: Ongeveer 500 ml, gekoeld.
  • Suikersiroop: Naar smaak (optioneel, afhankelijk van hoe zoet je de cocktail wilt hebben).
  • IJs: Een handvol om de cocktail lekker koel te maken.

Met deze ingrediënten kun je een verfrissende aardbeien cocktail maken die perfect is voor een zomerse dag of een feestje. Laten we nu eens kijken naar de stappen die je moet volgen.

Stap 1: Voorbereiding van de aardbeien

Begin met het wassen van de aardbeien onder koud stromend water. Verwijder vervolgens de kroontjes en snijd de aardbeien in kleine stukjes. Je kunt ook een paar aardbeien apart houden om later als garnering te gebruiken.

Stap 2: Blend de aardbeien

Doe de gesneden aardbeien in een blender. Voeg de verse muntblaadjes toe als je die gebruikt. Voeg ook het vers geperste limoensap toe aan de blender. Blend alles tot een glad mengsel.

Stap 3: Bereid de cocktail

Pak een groot glas en vul het voor de helft met ijsblokjes. Giet het aardbeienmengsel uit de blender in het glas. Voeg nu bruisend water toe tot het glas bijna vol is. Roer voorzichtig met een lepel zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

Stap 4: Proef en pas aan

Proef de cocktail en voeg indien nodig suikersiroop toe om het zoeter te maken, afhankelijk van je voorkeur. Roer nogmaals goed door.

Stap 5: Serveer de aardbeien cocktail

Garneer de cocktail eventueel met een schijfje limoen en een paar hele aardbeien op de rand van het glas. Voeg een takje munt toe voor een mooie presentatie.

Geniet ervan!

Nu is je heerlijke aardbeien cocktail zonder alcohol klaar om van te genieten. Serveer het direct terwijl het nog lekker koel is. Deze verfrissende drank is perfect voor feestjes, bijeenkomsten of gewoon om te ontspannen na een lange dag. Experimenteer met de verhoudingen en ingrediënten om je perfecte aardbeien cocktail te vinden.

Cocktail