Natuurlijke zeep

afrikaanse zwarte zeep

Wanneer je op zoek bent naar zeep die 100% natuurlijk is heb je met Afrikaanse zwarte zeep precies wat je hebben wilt. In de meeste gevallen is de zeep samengesteld uit de helft shea butter, een kwart kokosnootolie en een kwart palmpitolie. De zeep is geschikt voor ieder huidtype, wordt veel gebruikt voor cosmetische doeleinden en voor mensen met een probleemhuid. Wanneer je over een blok zwarte zeep spreekt, spreekt men over een blok zeepkorrels welke samengedrukt zijn. Perfect om verder te verwerken omdat het nog niet compact is. De kenmerkende geur is wel al te vinden in het halffabricaat van de zeep.

afrikaanse zwarte zeep

Is zwarte zeep ook echt zwart?

De afrikaanse zwarte zeep wordt wel zwart genoemd maar is dat niet, de kleur varieert in de meeste gevallen van licht tot donkerbruin. Ook is de samenstelling van de structuur anders en zachter dan een normale zeep. Met het koken van de zeep kan de kleur worden beïnvloed, hoe langer de zeep kookt hoe donkerder de kleur wordt. Ook wordt de zeep harder naarmate deze droger wordt, de zeep is handgemaakt en niet vet. Opvallend is dat de zeer erg zacht aanvoelt, dit is te danken aan de hoge concentratie glycerine die is verwerkt in de zeep. 

afrikaanse zwarte zeep

Je huid kikkert er van op

Wanneer je de afrikaanse zwarte zeep gebruikt voor je huid kikkert deze er direct van op. Je huid reinig volledig op een natuurlijke manier, gebruik het voor je hele lichaam en zelfs je haar kun je ermee wassen. Wanneer je last hebt van huiduitslag, zul je merken dat dit verzacht na het gebruik van de zeep. Minstens zo belangrijk is de productie van de zeep, is dit op een verantwoorde manier gebeurd? Alles wat je koopt bij butterwise.com is op een verantwoorde manier verkregen, eerlijk en het geld komt waar het terecht moet komen.