Harde werkers hebben goede koffie nodig

Koffie en cafeïne gaan hand in hand, maar cafeïne zit niet alleen in koffie, ook thee, cola en energiedrankjes bevatten cafeïne. Dit stofje zorgt voor meer energie en dringt vermoeidheid terug, tevens kan je er beter van gaan presteren en beter van gaan concentreren. Dit is waarom koffie de meest populaire drankje is voor studenten, echter kan een overschot aan cafeïne beschadigend zijn voor de gezondheid. Dit is per persoon verschillend. De meeste klachten die bij een overschot aan cafeïne voorkomen zijn: rusteloosheid, slapeloosheid en hoofdpijn.

Verschillende koffie

Koffie zetten kan je op verschillende manieren doen. Wat iedereen wel kent is de beruchte filterkoffie ook wel portie koffie genoemd. Voor iedereen die niet weet wat portie koffie is, dat is de term voor alle koffiesoorten waar een pad of cup voor wordt gebruikt om 1 perfect kopje koffie te zetten. Naast filterkoffie en portie koffie kan er ook met echte koffiebonen koffie gezet worden, deze manier wordt laatste tijd steeds populairder. Vaak heb je dan een koffiemachine nodig, bedrijven gebruiken hiervoor een koffiemachine zakelijk. Een zakelijke koffiemachine is handig, aangezien je er niet alleen koffie uit kan krijgen. Het kan ook thee, warme chocolademelk en verschillende soorten koffie produceren.

Pauze? Koffie op werk

Tijdens het werk kan het enorm druk worden en vergeet je soms voor jezelf te zorgen. Een kopje koffie nuttigen hier en daar helpt daarbij. In Nederland wordt er zeker een kopje koffie door velen genuttigd als het niet meer is. Daarom kan je ook koffie op werk vinden in een koffieautomaat bedrijf. Koffiepauzes zijn als beloningen, wanneer je een drukke dag hebt en even een moment voor jezelf pakt kan dat je weer helemaal fit maken. Voor deze reden is koffie ook een goede manier om werknemers te motiveren om te werken.