Alles wat je moet weten over de kunst van cocktails maken

Stel je voor dat je na een lange dag achterover zou kunnen leunen met een perfect uitgebalanceerde ouderwetse zijspan of creatie die je zelf hebt gemaakt waarbij niet alleen sterke drank en sap nodig zijn. Als je voor jezelf een uitgebalanceerde, genuanceerde drank maakt, zelfs als het een makkelijke cocktail is, trakteer je jezelf op een zintuiglijke ervaring. Maar om een drank te maken die niet alleen witte rum en Sprite is (geef het toe, we zijn er allemaal geweest), je moet je verdiepen in de wereld van mixologie. Daarom vertellen we je hier alles over cocktail sets!

Essentiële benodigdheden

Er zijn een paar basisbenodigdheden die je nodig hebt om je barwagen op te slaan als je serieus wilt worden over mixologie en cocktail sets. Het goede nieuws is dat je er waarschijnlijk al een paar hebt.

Waar cocktail sets meestal uit bestaan: een jigger (om te meten), een barlepel (om te roeren), een cocktailshaker, een citruspers, een citrusschiller of een kanaalmes , een muddler, een flesopener, een kurkentrekker en een Hawthorne zeef.

Cocktailreceptenboek: je hebt een receptenboek nodig om je op weg te helpen, bij voorkeur een die techniek, geschiedenis en recepten behandelt. We houden van The Joy of Mixology van Gary Regan.

De kunst van het maken van cocktails met cocktail sets vereist wel een paar speciale ingrediënten. Maar zodra je de eerste slok van je drankje neemt, zul je je realiseren dat het inslaan absoluut de moeite waard was.

Dankzij James Bond lijkt het alsof velen van ons de indruk hebben dat elke cocktail moet worden geschud (met cocktail shakers), niet geroerd.

Shaken of roeren?

Wanneer shaken: Je moet cocktails schudden waarvan de smaken moeten worden versmolten. Dit is meestal wanneer u niet-gedistilleerde producten aan een drankje toevoegt, zoals citrussap, eenvoudige siroop en soms kruiden.

Wanneer roeren: je moet sterke dranken roeren, zoals klassieke martini’s. Dit koelt ze af zonder ze te veel te verdunnen, wat de algehele smaak en textuur van de cocktail kan wegnemen.