Tonijnsalade maken

De salade kun je zelf maken, later op brood eten of op toastjes eten. Het geeft je veel mogelijkheden en het ruikt ook erg lekker, lekker fris.

Ingrediënten

Als je zelf de tonijnsalade klaar gaat maken dan heb je het volgende nodig qua ingrediënten:

  • 250 gram gekookte tonijn (uit blik)
  • 125 milliliter ketchup
  • 125 milliliter mayonaise
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 1 appel
  • Peper
  • Zout

Benodigdheden 

Er zijn ook nog een paar hulpmiddelen die je goed kunt gebruiken als je zelf je eigen tonijnsalade gaat maken. Daarom hebben we deze ok voor je op een rijtje gezet. Zorg dat je alles klaar gaat zetten en dan kun je snel beginnen met je eigen tonijnsalade. De volgende hulpmiddelen komen goed van pas als je de tonijnsalade klaar gaat maken:

  • Mesje
  • Vergiet
  • Mengkom
  • Spatel
  • Goed afsluitbare bewaardoos

Bereidingswijze tonijnsalade maken

Het klaarmaken van de tonijnsalade gaat niet vanzelf. We hebben daarom op een rijtje gezet hoe je het beste te werk kunt gaan om deze heerlijke tonijnsalade op tafel te zetten.

  1. Snij de ui, appel en tomaat. Als eerste ga je de ui pellen en dan versnipper je deze. Dan schil je de appel en haal je het klokhuis eruit. Dan snijd je de appel in stukjes van ongeveer 3 bij 3 mm. Daarna snijd je nog de tomaat in ongeveer even kleine stukjes.
  2. Vervolgens neem je de ui, appel en tomaat en deze doe je samen in een vergiet. Dan doe je hier ook de tonijn bij. Er komt veel vocht af van de tonijn en de tomaat. Daarom kun je het mengsel beter even uit laten lekken.
  3. Dan schep je het uitgelekte mengsel over in een mengkom. Doe hier dan de mayonaise bij. Dan roer je nu het geheel met een spatel goed door. Je gaat er voor zorgen dat alle ingrediënten goed in aanraking komen met de mayonaise.
  4. Dan ga je hetzelfde doen met de ketchup. Deze geeft salade een wat kruidigere smaak en het zorgt ook voor de kenmerkende kleur van tonijnsalade. Het is daarom belangrijk dat je het goed door het mengsel roert. Let goed op en pas de hoeveelheid ketchup aan op de salade. Het mag namelijk niet te papperig worden, dit is namelijk niet zo lekker voor de tonijnsalade.
  5. Nu kun je de tonijnsalade op smaak gaan brengen. Daarvoor kun je peper en zout gebruiken. Je roert beide weer goed door de salade en proef tussendoor even of de tonijnsalade al goed op smaak is. Als je denkt dat je de tonijnsalade goed op smaak is, dan kun jij deze salade lekker op een broodje smeren.
  6. Als je hem wil bewaren dan ga je hem bewaren in een goed afgesloten doos in de koelkast. Je kunt deze tonijnsalade ongeveer een week bewaren (houdbaarheid is een week).

Tips 

Je kunt in plaats van de standaard ingrediënten ook de biologische ingrediënten kiezen voor een extra gezonde tonijnsalade. Probeer het maar eens uit en dan smakelijk eten!