Mijn buurvrouw is Surinamer en komt uit Rotterdam

Bij het lezen van bovenstaande tekst zal je wel denken, ja en, maar wat ik hiermee wil zeggen is dat mijn buurvrouw, Surinamer Rotterdam, zeer lekker kan koken. Toen wij pas in onze woning kwamen wonen merkten wij snel op dat de mensen naast ons geen Nederlanders waren. Je zal je wel afvragen hoe dat zo, maar er kwamen regelmatig de lekkerste etensgeuren voorbij, dit moest wel buitenlands eten zijn, want zo lekker ruikt Nederlands eten beslist niet. Eenmaal kennis gemaakt met de buurvrouw, heb ik ook kennis gemaakt met het bijzondere lekkere eten en vooral Roti.  

Leren koken

Samen met de buurvrouw gingen wij regelmatig naar de Toko, Toko Bergweg, hier hebben ze werkelijk waar een zeer grote assortiment van tropische levensmiddelen te vinden is. Alles staart netjes in de schappen en mocht je naar iets op zoek zijn en kan dit niet vinden, vraag het dan even aan één van de medewerkers. Ondertussen kan ik al heel wat lekkere Surinaamse gerechten maken, zoals Roti, Bara en niet te vergeten heerlijke loempia’s.

Doordat mijn buurvrouw een Surinamer die al jaren in Rotterdam heft gewoond precies de weg in en naar de Toko wist, ben ik nu ook een vaste klant hier geworden. Vaak haal ik hier de lekkerste ingrediënten voor een bijzonder lekkere maaltijd.