Drie manieren om jouw kliekjes nog lekkerder te maken!

Krijg jij nooit jouw eten op? Kook je per ongeluk altijd voor meer mensen dan nodig is of maak jij jouw favoriete gerecht het liefst in bulk? Dan eet je waarschijnlijk vaak kliekjes. Laten we wel wezen, dat is de perfecte oplossing voor de portemonnee, maar op een gegeven moment kan een bepaald kliekje de smaakpapillen niet meer plezieren zoals het ooit deed. Om ervoor te zorgen dat de kliekjes die achterblijven in de vriezer toch aantrekkelijker worden, lees je hier wat tips die zorgen dat die oude kliekjes weer als een nieuwe maaltijd op tafel komen te staan.

In de oven

Ideale maaltijden om in bulk te maken en in te vriezen, zijn pasta’s en curries. Hoe meer je ervan maakt in één keer, hoe goedkoper ze worden. Maar juist doordat ze zo goed in bulk te maken zijn, eet je soms meer pasta of curry in een week dan je misschien had gewild. Op een gegeven moment doet het niet meer wat het ooit deed. Dit zijn gelukkig de perfecte kliekjes om met wat beschuitkruimels of (panko) paneermeel er bovenop in de oven te schuiven. Hierdoor heb je ineens een heerlijke ovenschotel voor je neus staan. Curries kan je ook in de oven zetten samen met verse naan of nacho’s, deze zijn heerlijk om erin te dopen!

Nieuwe toppings

Een andere simpele manier om jouw kliekjes op te frissen, is ze voorzien van nieuwe toppings. Snijd verse kruiden of pers een lekkere citrusvrucht die past bij jouw gerecht, meng het er doorheen en ineens is het een totaal andere smaaksensatie. Ook kun je online noten kopen en deze in een pannetje opbakken om als extra crunch door je gerecht te doen. Door die extra bite is het eten van jouw kliekje weer een heel andere sensatie. Met gebakken croutons bereik je overigens hetzelfde effect, maar met noten kan je specifieke smaken kiezen die het beste passen bij jouw gerecht en ze zijn een gezondere optie.

Sandwich

Verwen jezelf met een uitgebreide lunch door jouw kliekje in een pan op te warmen en een lekkere baguette in de oven te laten bakken. Zo maak je de lekkerste sandwich voor jezelf. Doe jouw kliekje op jouw vers afgebakken brood en voorzie deze van nog wat extra toppings om het extra speciaal te maken. Een plakje gesmolten kaas kan wonderen doen voor zowel zoete als hartige gerechten en verse kruiden of een gebakken eitje geven net die extra touch aan jouw lekkere kliekje.

Wat je er ook mee doet, geniet van je kliekje en de energie die je erin hebt gestoken, want niks is zo fijn als een warme, huisgemaakte maaltijd.